Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Pentti Puoskari

Kausi Korson asialla ja viittoja tulevaan

Olin ensimmäisen kerran ehdokkaana ja pääsin valtuustoon vuoden 2000 vaaleissa.  Nyt on Korson vuoro– henkeä siivitti tuolloin se, että valtuustoon meni yhteensä kuusi korsolaisdemaria. Sitten myötätuuli laantui eri syistä niin, että syksyn 2012 vaaleissa Korso jäi ilman sd-valtuutettua.

Käänne vei puhtia koko Koillis-Vantaan kehittämisestä. Silti moni kuittasi tilanteen vuosia huomiolla, että korsolaiset eivät äänestä alueensa ehdokkaita. Nyt tulee kuitenkin tilastotiedon toistelun sijaan nähdä ongelman ydin. Ehdokkaamme vaativat kyllä korjausta palveluihimme, mutta ollaksemme uskottavia meiltä odotetaan johdonmukaista politiikkaa ja yhteistyötä Korson saattamiseksi muiden kaupunginosien rinnalle. Nyt pitää luottaa siihen, että asiapolitiikan tulokset puhuvat puolestaan, kiteytinkin tämän päättelyn lähtiessäni jälleen ehdolle kevään 2017 vaaleihin.

Jaettaessa luottamustehtäviä neljä vuotta sitten sain myös hyvät asemat toimia suurimpana jatkaneen sd-ryhmän ohjelman toteuttamiseksi ja vaikuttaa yhteistyössä Korson kannalta tärkeiden hankkeiden edistämiseksi. Tulinhan valituksi kaupunginhallituksen jäseneksi, sen sd-ryhmän varapuheenjohtajksi ja toiseksi neuvottelijaksi sekä edustajaksi opetuslautakunnassa ja yleiskaavatoimikunnan jäseneksi. Kauden saavutuksinamme nostaisin esille etenkin seuraavat.

Lasten yhdenvertainen oikeus varhaiskasvatukseen ja toimet lastensuojelun kriisin laukaisemiseksi.
Kokoomus, keskusta, PS ja pienryhmät noudattivat tarkasti Sipilän hallituksen päätöksiä ja rajasivat suurten kaupunkien linjasta poiketen varhaiskasvatusoikeuden vanhempien työttömyyden perusteella. Kiitos vaalituloksen lasten yhdenvertainen oikeus saatiin taas voimaan 1.8.2018 lähtien, kuten vaalien edellä lupasimme. Rajauksen tehneet valtuutetut  vastustivat kiivaasti päätöstä sekä budjettineuvotteluissa että valtuuston keskustelussa, mutta päätös syntyi lopulta äänestyksittä.

Kaikille hyvän varhaiskasvatuksen takaamiseen liittyy lisäksi päätös rakentaa uusi Korson päiväkoti sisäilmaongelmien vuoksi suljetun ja purettavan rakennuksen tilalle. Hankkeen asemakaavaa valmistellaan parhaillaan, ja se tullee valtuuston päätettäväksi ensimmäisten kaavojen joukossa.

SDP:n nousu suurimmaksi ryhmäksi oli avain siihen, että Vantaalla tunnustettiin lastensuojelun  vaikeutunut tilanne. Uusi sosiaali- ja terveyslautakunta käynnisti myös ripeästi lukuisia uudistuksia  lastensuojelun puutteiden korjaamiseksi ja sai lisää määrärahoja ja henkilökuntaa palvelualueelle.

Kauaskantoinen ratkaisu Korson kouluverkon uudistamisesta.
Valtuustokauden alussa tehdyn päätöksen myötä Leppäkorven koulu laajenee tänä vuonna oppilasmääriltään kasvaneen radan itäpuolen toiseksi yhtenäiskouluksi. Samalla korjataan muita kouluja panostaen pitkäjänteisesti sisäilman parantamiseen. Jo neuvoteltaessa vuoden 2018 budjetista nostettiin Tavitien, nykyisen koulutien, parannus hankejonon kärkeen ja päätettiin kiirehtiä koulumatkojen turvallisuuden varmistamiseksi kevyen liikenteen väylän rakentamista Leppäkorvesta vanhalle Lahden tielle.

Koillis-Vantaan liikuntapuisto vihdoin alkuun ja Korson keskustan suunnitteluun uusi vaihde.
Valtuuston selvä enemmistö hyväksyi 6.4.2009 liikuntapaikkarakentamisen suunnitelmaa käsiteltäessä muotoilemani lausuman, jonka mukaan ELMO on seuraava toimialan uudisrakentamisen hanke. Hanke pysyi kuitenkin jäissä vuosia, kunnes piti kouluverkon uusimisen osana päättää Korson koulun purusta. Silloin budjettitekstiin kirjattiin yksimieliesti maininta Koillis-Vantaan uimahallista ja otettiin siihen investointisuunnitelmassa kuusi miljoonaa.

Nyt on sitten paitsi Korson myös Koillis-Vantaan ELMO:n vuoro investointibudjetissa.

Jos sote-lait hyväksytään, riittää palvelujen irrottamisessa kunnista haastetta valtuutetuille. Muodostuuhan kasvatuksen ja opetuksen toimialasta laajuudeltaan myös Vantaalla ykköstehtävä. Työhön tuo haastetta vielä se, että toimeenpantavana on oppivelvollisuusuudistus ja korona-kriisissä kohonnut työttömyys – työllisyystoimien  kuntakokeiluun osallistuvan kaupunkimme urakkana.

Korson kannalta merkittävä yli valtuustokausien jatkuva työ on myös rakentaa Vantaata eli toimeenpanna valtuuston talvella hyväksymää yleiskaavaa, jossa keskusta-alue eli C-merkintä laajeni Korpivaaran alueeseen. Tämä luo uudet lähtökohdat keskustan suunnittelemiseksi radan kummallekin puolelle, nyt kun kauden 2013-2017 päättäjien käynnistämä länsipuolen hanke jumii ja itäpuolelle terveysaseman ja Kulomäentien väliselle alueelle laaditaan jo uutta asemakaavaa .

Pentti Puoskari
040 5882620
pentti.puoskari@gmail.com
https://www.facebook.com/penttipuoskari
https://sites.google.com/site/ppuoskari/

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close